Thajská kokosová zmrzlina s citronelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajská kokosová zmrzlina s citronelou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46072 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
2 ks | Citronová tráva |
100 ml | Cukr krupice |
120 ml | Kokosové mléko |
475 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Vanilka mletá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 376,0mg |
Draslík | 982,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová tráva, Cukr krupice, Kokosové mléko, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Thajská kokosová zmrzlina s citronelou postup přípravy receptu:
1 | Stonky citronové trávy podélně rozkrojíme na poloviny a válečkem je rozmačkáme, aby se uvolnila jejich chuť. |
2 | Smetanu a kokosové mléko vlijeme do hrnce, přidáme citronovou trávu a za stálého míchání pomalu přivedeme k varu. Scedíme do ohnivzdorné misky a vložíme do vodní lázně. |
3 | Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr a vanilku a ponorným hnětačem vyšleháme lehkou, nadýchanou směs. Tu vmícháme do mléka a za stálého šlehání necháme ztuhnout. Odstavíme a po vychladnutí krém vložíme na 3-4 hodiny do lednice. |
4 | Poté směs přemístíme do plastové nádoby nebo vaničky a na min. 4 hodiny odložíme do mrazáku. Během této doby asi 4x roztlučeme vidličkou. |
5 | Zmrzlinu vyjmeme z mrazáku vždy cca 30 minut před servírováním, aby částečně změkla. |
Poznámka
Můžeme použít také výrobník zmrzliny. Čas přípravy je bez doby chlazení a mražení, celkem cca 7-8 hod.