Smažené makrely v marinádě z citrusů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené makrely v marinádě z citrusů
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46073 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
50 ml | Citronová šťáva |
800 g | Makrela - filety |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Olej olivový |
70 ml | Olej rostlinný |
3 ks | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
50 ml | Pomerančová šťáva |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 846,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,7mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Makrela - filety, Olej rostlinný, Paprika zelená, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené makrely v marinádě z citrusů postup přípravy receptu:
1 | Filety z makrely osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na proužky, citronovou a pomerančovou kůru nastrouháme. |
2 | Ryby po obou stranách usmažíme na oleji a necháme vychladnout. Poté vložíme do skleněného pekáče, zasypeme paprikami, cibulí a kůrou z citrusů. Přelijeme olivovým olejem, šťávou z pomeranče a citronu. Ryby necháme v chladu přes noc marinovat. Podáváme přelité marinádou. |