Jednoduchý recept

Hovězí maso dušené se zeleninovou směsí

  • Libye
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 46077
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 kg Brambory
4 stroužek Česnek
3 ks Cibule
800 g Hovězí maso zadní
1 špetka Hřebíček
1 špetka Kurkuma
10 g Máslo čerstvé
1 ks Masox
3 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 331kJ
7% Sacharidy 25 g
243% Tuky 182 g
6% Sodík 123 mg
59% Bílkoviny 33 g

Hovězí maso dušené se zeleninovou směsí postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme.

2

Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Brambory a mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozpustíme v 2 dl horké vody a krátce provaříme.

3

V pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibuli a česnek, pak přidáme kousky masa a smažíme. Postupně přidáváme připravené nakrájené papriky, rajčata, brambory a mrkev a vše vmícháme. Podle chuti okořeníme kurkumou, rozemletým hřebíčkem, paprikou, pepřem a solí. Směs zalijeme vývarem z masoxu a dusíme, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Směs nakonec zjemníme vmícháním másla.

Poznámka

Podáváme teplé, posypané nasekanou petrželkou, nejlépe s arabským chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept