Kuřecí prsa s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s mandlemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 46078 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
800 g | Kuřecí prsa |
60 g | Mandle |
110 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 202,3mg |
Draslík | 903,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Mandle, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kostičky, mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Kuřecí prsa očistíme a osolíme. |
2 | Na 70 g másla zpěníme cibuli, zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Do vývaru vložíme kuřecí prsa a na mírném plameni dusíme doměkka. Maso vyjmeme a držíme na teple. |
3 | V mezičase připravíme ze 40 g másla a mouky světlou jíšku, přilijeme vývar z prsou a alespoň 15 minut povaříme. Ke konci přilijeme smetanu, citronovou šťávu, poté přecedíme. Do hotové omáčky přidáme mandle a spolu s masem necháme prohřát. |