Jednoduchý recept

Čerstvá papája plněná jasmínovým sirupem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46079
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr třtinový
25 ks Jasmínový květ
1 ks Limetka
2 ks Papája zralá
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 54 kcal
Kilojoule 227kJ
4% Sacharidy 15 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
0% Bílkoviny 0 g

Čerstvá papája plněná jasmínovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Vodu vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění. Poté necháme zvolna povařit cca 4 minuty. Roztok přelijeme do misky, po vychladnutí do něj vmícháme jasmínové květy a necháme luhovat cca 20 minut. Několik si jich ponecháme na dozdobení.

2

Mezitím připravíme papáju. Oloupeme, podélně rozkrojíme, lžičkou vydlabeme a odstraníme semínka. Půlky rozložíme na servírovací tác a zapkápneme šťávou vymačkanou z limety.

3

Sirup scedíme, naplníme jim papáju, dozdobíme kvítky jasmínu a podáváme.

Poznámka

Sirup je možné připravit předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept