Thajský mangový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajský mangový krém
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 46081 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
1 ks | Limetka |
400 g | Mango |
90 ml | Řecký jogurt |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 44,6mg |
Draslík | 175,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Mango mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Řecký jogurt, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajský mangový krém postup přípravy receptu:
1 | Nakládané mango scedíme, vložíme do mixéru, přidáme šťávu vymačkanou z limety, nastrouhanou limetkovou kůru a zpracujeme na hladkou kaši. Můžeme rovněž rozmačkat šťouchadlem na brambory a propasírovat přes síto. |
2 | Smetanu v míse smícháme s jogurtem a vyšleháme hustý krém. Poté zlehka vmícháme připravené mango. Směs rozdělíme lžičkou do skleněných pohárů a 1-2 hodiny necháme vychladit v lednici. |
3 | Po vyjmutí ihned podáváme, můžeme dozdobit plátky čerstvého manga. |