Tuniské ratatouille s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuniské ratatouille s vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 46083 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
40 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 585,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuniské ratatouille s vejci postup přípravy receptu:
1 | Na velké pánvi rozpálíme olej, lehce osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Po dvou minutách přidáme na kousky nakrájenou cuketu s paprikou a prolisujeme česnek. Za občasného míchání podusíme cca 5 minut na mírném ohni. |
2 | Nyní do směsi přidáme koření – sůl, pepř, papriku. Zamícháme, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a další tři minuty dusíme. |
3 | Na závěr do směsi vyklepneme vejce a smažíme cca 8 minut, dokud vejce neztuhnou. Poté rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |