Dušená čočka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená čočka s vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 46085 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
500 g | Čočka jedlá |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
100 ml | Vývar zeleninový |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 368,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 79g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Čočka jedlá, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená čočka s vejci postup přípravy receptu:
1 | V horké vodě vaříme cca deset minut vejce na tvrdo a poté je zchladíme ve studené vodě. Mezitím si můžeme připravit omáčku. Na oleji si osmažíme cibulku. Jakmile trochu změkne, prolisujeme k ní česnek a přidáme zázvor. Minutu podusíme a přidáme na kostičky nakrájená rajčata a sůl s pepřem a chilli. |
2 | Čočku z konzervy, popřípadě čočku nasáknutou vodou, necháme okapat a přidáme spolu s vývarem do pánve. Dusíme dalších pět minut. Na závěr už jen stačí oloupat vejce, rozdělit obsah pánve na talíře a podávat. |
Dušená čočka s vejci je výbornou variantou receptu na tuto luštěninu. Určitě vám bude chutnat. Cibulka vám krásně provoní kuchyni a vy se o to víc budete těšit, až toto jídlo ochutnáte.