Jednoduchý recept

Thajský rýžový nákyp s čerstvým mangem a kokosovým mlékem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46086
Kategorie: Rizota

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
175 g Kokosové mléko
115 g Lepkavá rýže
0,5 ks Limetka
2 ks Mango
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 938kJ
11% Sacharidy 38 g
11% Tuky 8 g
3% Sodík 67 mg
3% Bílkoviny 2 g

Thajský rýžový nákyp s čerstvým mangem a kokosovým mlékem postup přípravy receptu:

1

Klihovitou rýži několikrát propláchneme studenou vodou, nasypeme do mísy, zalijeme vodou a necháme namáčet do druhého dne. Poté znovu scedíme a rozprostřeme do gázou vyloženého pařáčku. Zakryjeme, vložíme do vodní lázně a na mírném ohni vaříme v páře cca 20 minut doměkka.

2

Z povrchu hladiny kokosového mléka sebereme 3 lžíce husté smetany a odložíme. Zbytek vlijeme do hrnce, přisypeme cukr a sůl a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru. Přivedeme k varu, odstavíme, přelijeme do misky a necháme vychladnout.

3

Hotovou rýži přesypeme do větší mísy, přelijeme kokosovým mlékem, promícháme a necháme odstát 10–15 minut.

4

Mezitím oloupeme mango, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na plátky.

5

Rýžový nákyp rozdělíme na talíře, doplníme plátky manga, zakápneme připravenou odloženou smetanou, dozdobíme proužky limetkové kůry a podáváme.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby namáčení rýže – do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept