Recept

Dušená zelenina s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 46088
Kategorie: Zelenina

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
100 g Cuketa
100 g Fazolové lusky zelené
100 g Jogurt bílý
300 g Květák
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
100 ml Vývar zeleninový
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 017kJ
4% Sacharidy 16 g
19% Tuky 14 g
17% Sodík 332 mg
28% Bílkoviny 16 g

Dušená zelenina s vejci postup přípravy receptu:

1

V horké vodě vaříme cca deset minut vejce na tvrdo a poté je zchladíme ve studené vodě. Mezitím si můžeme připravit omáčku. Na pánvi si na oleji osmažíme cibulku. Jakmile nám trochu změkne, prolisujeme k ní česnek a přidáme zázvor. Minutu podusíme a přidáme na kostičky nakrájená rajčata a sůl s pepřem a chilli.

2

Pomalu vmícháme do pánve pokrájené růžičky květáku, cuketu a fazolky. Přilijeme vývar, zakryjeme a dusíme 15 minut, dokud není všechna zelenina měkká. Poté přidáme jogurt, zamícháme a rozdělíme s oloupanými vejci na talíře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept