Jednoduchý recept

Rizoto z rybího filé

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46091
Kategorie: Rizota

Ingredience

3 ks Cibule
1 kg Filé rybí
1 špetka Kmín mletý
1 špetka Koriandr mletý
1 špetka Kurkuma
25 g Mandle
1 dl Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kg Rýže loupaná
2 špetka Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 839 kcal
Kilojoule 3 510kJ
39% Sacharidy 142 g
9% Tuky 7 g
5% Sodík 109 mg
147% Bílkoviny 83 g

Rizoto z rybího filé postup přípravy receptu:

1

Rybí filé nakrájíme na kostky, okořeníme a osolíme. Mandle spaříme, oloupeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

V pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme kostky filé, pak je vyjmeme a dáme do tepla. Na oleji, na kterém jsme opékali rybu, osmahneme mandle a vyjmeme je na talířek. Pak do pánve vložíme nakrájenou cibuli a opečeme ji.

3

Větší plošší hrnec vymažeme a dáme do něj postupně jednotlivé vrstvy rizota. Nejdříve opečené filé, na něj cibuli a na ni vrstvu rýže. Vše dobře upěchujeme a zalijeme přiměřeně horkou osolenou vodou tak, aby byla alespoň 2 cm nad rýži. Hrnec přikryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni, dokud se voda nevsákne a rýže není měkká. Na hrnec pak dáme plochou mísu a otočíme ho dnem vzhůru, necháme 10 minut stát. Pak hrnec odstraníme a hotové rizoto posypeme opraženými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept