Rybí filé v ostré omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé v ostré omáčce
Rybí filé v ostré omáčce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
750 g | Filé rybí |
1 špetka | Kmín mletý |
1 špetka | Koriandr mletý |
1 špetka | Kurkuma |
10 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2,5 dl | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 289,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Koriandr mletý, Kurkuma, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé v ostré omáčce postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé osolíme a necháme alespoň 15 minut odležet v chladu. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme nakrájenou cibuli. Pak přidáme zázvor, utřený česnek, chilli koření, kurkumu, koriandr, kmín a pepř a vše důkladně promícháme. Přisypeme nakrájená rajčata, směs podle chuti osolíme, zalijeme vodou a 15 minut dusíme pod pokličkou. Potom do omáčky vložíme rybí filé a dusíme přikryté dalších 15 minut, dokud není měkké. |
Poznámka
Podáváme teplé s vařenou rýží, přelité omáčkou.