Jednoduchý recept

Rybí filé v ostré omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46092
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibule
750 g Filé rybí
1 špetka Kmín mletý
1 špetka Koriandr mletý
1 špetka Kurkuma
10 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
2,5 dl Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 949kJ
3% Sacharidy 9 g
4% Tuky 3 g
3% Sodík 69 mg
143% Bílkoviny 80 g

Rybí filé v ostré omáčce postup přípravy receptu:

1

Rybí filé osolíme a necháme alespoň 15 minut odležet v chladu.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme nakrájenou cibuli. Pak přidáme zázvor, utřený česnek, chilli koření, kurkumu, koriandr, kmín a pepř a vše důkladně promícháme. Přisypeme nakrájená rajčata, směs podle chuti osolíme, zalijeme vodou a 15 minut dusíme pod pokličkou. Potom do omáčky vložíme rybí filé a dusíme přikryté dalších 15 minut, dokud není měkké.

Poznámka

Podáváme teplé s vařenou rýží, přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept