Grilovaná dýně a kuskus salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná dýně a kuskus salát
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 46093 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 ml | Balsamico ocet |
5 ml | Chilli omáčka |
1 kg | Dýně Hokkaidó |
5 ml | Med včelí |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
Na salát | |
---|---|
100 g | Cibulka jarní |
20 g | Koriandr čerstvý |
200 g | Kuskus |
40 g | Limetková kůra |
20 g | Máta |
50 g | Oříšky piniové |
30 g | Petržel - nať |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 345,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Chilli omáčka, Med včelí, Sůl, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Kuskus, Máta, Oříšky piniové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dýně Hokkaidó, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Limetková kůra, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná dýně a kuskus salát postup přípravy receptu:
1 | Dýni rozpůlíme, vydlabeme semena a zbytek nakrájíme na 1 cm silné plátky. Vložíme do mísy, zalijeme olejem, osolíme a opepříme a ogrilujeme 10 minut z obou stran, až je dýně osmahlá a měkká. Vrátíme zpět do mísy, přidáme balsamico ocet, chilli omáčku a med a dobře promícháme. |
2 | Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkým vývarem, přikryjeme a necháme nabobtnat. Přidáme nasekanou jarní cibulku, piniové oříšky, limetkovou kůru a bylinky, jemně promícháme a podáváme s grilovanou dýní. |