Jednoduchý recept

Pečená ryba s pikantní náplní

  • Saudská Arábie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46094

Ingredience

3 ks Cibule
200 g Hroznové víno
1600 g Kambala
2 dl Olej olivový
100 g Ořechy Kešu
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
2,5 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 428kJ
4% Sacharidy 13 g
20% Tuky 15 g
17% Sodík 335 mg
63% Bílkoviny 35 g

Pečená ryba s pikantní náplní postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na kousky. Ořechy jemně rozsekáme, petrželovou nať opláchneme a posekáme na jemno. Bobule hroznového vína omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jader.

2

Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme trochou oleje a dáme na 30 minut odležet do chadu.

3

V pánvi rozehřejeme olej, na něm osmažíme za stálého míchání pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kousky papriky a rozsekané ořechy. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a bobule vína. Vše podle chuti opepříme, osolíme a důkladně promícháme. Nádivkou ryby naplníme a uzavřeme pomocí jehel.

4

Kambaly poté vložíme do pekáče a pečeme na oleji v předehřáté troubě 45 minut. Během pečení ryby obrátíme, aby byly rovnoměrně opečené z obou stran, podle potřeby podléváme vodou.

5

Upečené ryby na talíři posypeme nasekanou petrželkou a teplé podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept