Telecí srdce na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí srdce na víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 46097 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Telecí srdce |
0,3 kávová lžička | Tymián sušený |
300 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 252,4mg |
Draslík | 836,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl, Telecí srdce, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí srdce na víně postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli a oloupaný celer nakrájíme na nudličky. Telecí srdce očistíme, rozkrojíme na čtyři díly a protáhneme slaninou. |
2 | Na másle zpěníme cibuli s celerem, vložíme porce srdce, koření, sůl, promícháme, zalijeme vínem a na mírném plameni pod poklicí dusíme doměkka. |
3 | Srdce vyjmeme a šťávu vydusíme. Do základu vsypeme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem a na mírném plameni alespoň 15 minut provaříme. Poté omáčku propasírujeme, ochutíme citronovou šťávou a spolu se srdcem prohřejeme. |