Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 46097
Kategorie: Maso

Ingredience

120 g Celer bulvový
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
250 ml Hovězí vývar základní
80 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Telecí srdce
0,3 kávová lžička Tymián sušený
300 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 688kJ
5% Sacharidy 17 g
51% Tuky 38 g
35% Sodík 694 mg
74% Bílkoviny 42 g

Telecí srdce na víně postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli a oloupaný celer nakrájíme na nudličky. Telecí srdce očistíme, rozkrojíme na čtyři díly a protáhneme slaninou.

2

Na másle zpěníme cibuli s celerem, vložíme porce srdce, koření, sůl, promícháme, zalijeme vínem a na mírném plameni pod poklicí dusíme doměkka.

3

Srdce vyjmeme a šťávu vydusíme. Do základu vsypeme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem a na mírném plameni alespoň 15 minut provaříme. Poté omáčku propasírujeme, ochutíme citronovou šťávou a spolu se srdcem prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept