Jednoduchý recept

Zapečené rybí filé s rajčaty a bramborami

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46098

Ingredience

0,5 kg Brambory
2 ks Cibule
1 dl Citronová šťáva
900 g Filé rybí
1 špetka Máta
0,5 dl Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
5 ks Rajčata
2 dl Smetana 12% (konzumní)
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 540kJ
6% Sacharidy 21 g
20% Tuky 15 g
6% Sodík 121 mg
126% Bílkoviny 71 g

Zapečené rybí filé s rajčaty a bramborami postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oškrábeme brambory a stejně jako omytá rajčata a žampiony je nakrájíme na plátky. Omytou petrželovou nať nasekáme najemno. Rybí filé nakrájíme na malé kostky. Vše mimo plátků rajčat vložíme do mísy, přidáme citronovou šťávu a mátu, opepříme, osolíme a důkladně promícháme.

2

Větší zapékací mísu vymažeme olejem a směs do ní přemístíme. Povrch poklademe plátky z rajčat a mírně osolíme. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, po 20 minutách zalijeme vejci, která jsme rozšlehali se smetanou, a necháme ještě 5 minut zapékat.

3

Podáváme teplé, posypané jemně nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept