Zapečené rybí filé s rajčaty a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené rybí filé s rajčaty a bramborami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46098 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 dl | Citronová šťáva |
900 g | Filé rybí |
1 špetka | Máta |
0,5 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 95,1mg |
Draslík | 738,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Máta, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené rybí filé s rajčaty a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oškrábeme brambory a stejně jako omytá rajčata a žampiony je nakrájíme na plátky. Omytou petrželovou nať nasekáme najemno. Rybí filé nakrájíme na malé kostky. Vše mimo plátků rajčat vložíme do mísy, přidáme citronovou šťávu a mátu, opepříme, osolíme a důkladně promícháme. |
2 | Větší zapékací mísu vymažeme olejem a směs do ní přemístíme. Povrch poklademe plátky z rajčat a mírně osolíme. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, po 20 minutách zalijeme vejci, která jsme rozšlehali se smetanou, a necháme ještě 5 minut zapékat. |
3 | Podáváme teplé, posypané jemně nasekanou petrželkou. |