Recept

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 461
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1670 g Brambory vařené ve slupce
150 g Cibule
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
267 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Pšeničná krupice
30 g Sůl
135 g Tuk
55 g Vejce slepičí
500 g Vepřový bok uzený
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 116kJ
17% Sacharidy 61 g
30% Tuky 22 g
116% Sodík 2 g
28% Bílkoviny 16 g

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Uzený bůček omyjeme, uvaříme v nesolené vodě doměkka, zcela vykostíme a nakrájíme jej na malé kostičky.

2

Brambory uvařené ve slupce oloupeme, vychladlé umeleme, přidáme prosátou hrubou mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na plát asi 5mm silný. Plát nakrájíme na čtverce (20 čtverců) a do středu navršíme dávku nakrájeného masa. Sbalíme knedlíky a vkládáme je do mírně osolené vařící vody. Vaříme 10-15 minut.

3

Uvařené knedlíky vyjmeme a teplé je udržujeme v páře.

4

Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do zlatavé barvy.

5

Při podávání rozkrojíme knedlíky na poloviny a přelijeme tukem s osmaženou cibulí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept