Bramborové knedlíky plněné uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 461 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1670 g | Brambory vařené ve slupce |
150 g | Cibule |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
267 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Pšeničná krupice |
30 g | Sůl |
135 g | Tuk |
55 g | Vejce slepičí |
500 g | Vepřový bok uzený |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 59,6mg |
Draslík | 894,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 27,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Uzený bůček omyjeme, uvaříme v nesolené vodě doměkka, zcela vykostíme a nakrájíme jej na malé kostičky. |
2 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme, vychladlé umeleme, přidáme prosátou hrubou mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na plát asi 5mm silný. Plát nakrájíme na čtverce (20 čtverců) a do středu navršíme dávku nakrájeného masa. Sbalíme knedlíky a vkládáme je do mírně osolené vařící vody. Vaříme 10-15 minut. |
3 | Uvařené knedlíky vyjmeme a teplé je udržujeme v páře. |
4 | Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do zlatavé barvy. |
5 | Při podávání rozkrojíme knedlíky na poloviny a přelijeme tukem s osmaženou cibulí. |