Jednoduchý recept

Ryba s datlemi na roštu s pikantní nádivkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46103
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
100 g Datle
1 špetka Kmín mletý
1 špetka Koriandr mletý
1 špetka Kurkuma
4 ks Makrela obecná
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 040kJ
7% Sacharidy 26 g
53% Tuky 40 g
3% Sodík 69 mg
124% Bílkoviny 70 g

Ryba s datlemi na roštu s pikantní nádivkou postup přípravy receptu:

1

Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a necháme v chladu odležet.

2

Datle namočíme na 30 minut do 0,5 l vody.

3

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme koriandr, kurkumu, papriku, kmín, pepř, sůl a trochu vody. Touto směsí pak ryby naplníme a uzavřeme pomocí jehel.

4

Datle vyjmeme z vody a vypeckujeme, rozmixujeme je s trochou vody, aby se vytvořila hustá pasta, kterou ryby potřeme po obou stranách.

5

Rozehřejeme gril a na roštu ryby opékáme z každé strany 5 minut.

Poznámka

Podáváme horké, vhodnou přílohou je arabský chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept