Ryba s datlemi na roštu s pikantní nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba s datlemi na roštu s pikantní nádivkou
Ryba s datlemi na roštu s pikantní nádivkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46103 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
100 g | Datle |
1 špetka | Kmín mletý |
1 špetka | Koriandr mletý |
1 špetka | Kurkuma |
4 ks | Makrela obecná |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 276,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Datle, Koriandr mletý, Kurkuma, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Makrela obecná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba s datlemi na roštu s pikantní nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a necháme v chladu odležet. |
2 | Datle namočíme na 30 minut do 0,5 l vody. |
3 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme koriandr, kurkumu, papriku, kmín, pepř, sůl a trochu vody. Touto směsí pak ryby naplníme a uzavřeme pomocí jehel. |
4 | Datle vyjmeme z vody a vypeckujeme, rozmixujeme je s trochou vody, aby se vytvořila hustá pasta, kterou ryby potřeme po obou stranách. |
5 | Rozehřejeme gril a na roštu ryby opékáme z každé strany 5 minut. |
Poznámka
Podáváme horké, vhodnou přílohou je arabský chléb.