Jednoduchý recept

Lívance s kozím sýrem a medem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 46106
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

40 g Cukr třtinový
20 g Droždí
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
40 g Máslo čerstvé
200 g Med včelí
3 dl Mléko kefírové
150 g Mouka pšeničná celozrnná
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
200 g Sýr kozí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 841 kcal
Kilojoule 3 520kJ
31% Sacharidy 110 g
27% Tuky 20 g
23% Sodík 463 mg
45% Bílkoviny 25 g

Lívance s kozím sýrem a medem postup přípravy receptu:

1

Máslo dáme do skleněné nádoby a v mikrovlnné troubě zahřejeme. Necháme ho vychladnout, ale jen tak, aby zase neztuhlo.

2

Do misky prosejeme hladkou a celozrnnou mouku, posypeme kypřícím práškem, rozdrobíme droždí a vše spolu promícháme. Přidáme cukr, vejce, vlijeme připravené máslo, mléko a dobře vařečkou promícháme. Nakonec přidáme sýr, který nakrájíme na malé kousky, promícháme a vznikne nám hustší těsto. Misku s těstem necháme 10 minut odpočinout.

3

Pánev potřeme trochou oleje, zahřejeme a lžící pokládáme připravené těsto na pánev, kde lívance pečeme z jedné strany a potom z druhé strany dozlatova. V pečení pokračujeme do spotřebování těsta. Lívance do podávání udržujeme teplé.

4

Hotové lívance rozdělíme na mělké talíře, polijeme je teplým medem a podáváme.

Poznámka

Lívance podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept