Lívance s kozím sýrem a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s kozím sýrem a medem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46106 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 g | Cukr třtinový |
20 g | Droždí |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Med včelí |
3 dl | Mléko kefírové |
150 g | Mouka pšeničná celozrnná |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
200 g | Sýr kozí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 112,8mg |
Draslík | 318,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Droždí, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Olej slunečnicový, Sýr kozí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s kozím sýrem a medem postup přípravy receptu:
1 | Máslo dáme do skleněné nádoby a v mikrovlnné troubě zahřejeme. Necháme ho vychladnout, ale jen tak, aby zase neztuhlo. |
2 | Do misky prosejeme hladkou a celozrnnou mouku, posypeme kypřícím práškem, rozdrobíme droždí a vše spolu promícháme. Přidáme cukr, vejce, vlijeme připravené máslo, mléko a dobře vařečkou promícháme. Nakonec přidáme sýr, který nakrájíme na malé kousky, promícháme a vznikne nám hustší těsto. Misku s těstem necháme 10 minut odpočinout. |
3 | Pánev potřeme trochou oleje, zahřejeme a lžící pokládáme připravené těsto na pánev, kde lívance pečeme z jedné strany a potom z druhé strany dozlatova. V pečení pokračujeme do spotřebování těsta. Lívance do podávání udržujeme teplé. |
4 | Hotové lívance rozdělíme na mělké talíře, polijeme je teplým medem a podáváme. |
Poznámka
Lívance podáváme jako teplý předkrm.