Marinovaná smažená krkovička - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná smažená krkovička
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 46108 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
70 g | Hořčice kremžská |
60 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 119,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná smažená krkovička postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme marinovací pastou a necháme pod fólií v chladničce přes noc marinovat. Cibuli nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Marinované maso opečeme, přidáme máslo, cibuli, zamícháme a přilijeme pivo. Necháme alespoň 10 minut dusit, až se šťáva zredukuje. Maso podáváme posypané petrželovou natí. |
3 | Marinádu připravíme smícháním oleje a hořčice. |