Recept

Rybí filé s rozmarýnovou bramborovou kaší

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46110

Ingredience

Smažené ryby
500 g Filé rybí
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
Rozmarýnová kaše
400 g Brambory
2 špetka Kmín drcený
1,5 dl Mléko polotučné
2 kávová lžička Olej olivový
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl mořská
5 dl Voda pitná
Zeleninová směs
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cuketa
1 kávová lžička Cukr třtinový
300 g Hříbky čerstvé
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Pórek
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl mořská
1,7 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 744kJ
11% Sacharidy 40 g
15% Tuky 11 g
44% Sodík 877 mg
109% Bílkoviny 61 g

Rybí filé s rozmarýnovou bramborovou kaší postup přípravy receptu:

1

Omytý rozmarýn osušíme. V pánvičce rozehřejeme olivový olej, přidáme rozmarýn, promícháme a odstavíme z plotny. Rozmarýn v oleji odložíme minimálně na 1-2 hodiny stranou.

2

Oloupeme a omyjeme brambory. Pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 5 dl vody, 0,5 lžičkou soli a 2 špetkami drceného kmínu. Vaříme je doměkka přibližně 15-20 minut. Očištěný pórek s česnekem pokrájíme na tenké plátky. Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné 2-3 mm. Řapíkatý celer s malou cuketou omyjeme a nakrájíme na kolečka. Omytou petrželovou nať drobně posekáme.

3

Rybí filé osolíme (0,5-1 lžička), opepříme, posypeme kmínem. V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej (2 lžíce) s máslem (1 lžíce) a rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova. V druhé pánvi rozehřejeme 1,5 lžíce másla, na něm orestujeme dorůžova pórek s česnekem (asi 1-2 minuty). Přidáme hříbky, řapíkatý celer, oregano, ochutíme mořskou solí, bílým pepřem a přimícháme lžíci rajčatového protlaku. Za stálého míchání vše smažíme přibližně 3 minuty, přidáme konzervovaná rajčata, cuketu a bílé víno. Přidáme 1 lžičku třtinového cukru, promícháme a při mírné teplotě vaříme 5-7 minut. Vaříme do zhoustnutí. Nakonec přimícháme petrželku.

4

Uvařené brambory scedíme, přidáme teplé mléko, rozmarýnový olej, rozmačkáme je a následně vyšleháme na jemnou kaši.

5

Na talíře rozdělíme bramborovou kaši, zeleninovou směs, usmažené filé a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept