Rybí filé s rozmarýnovou bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé s rozmarýnovou bramborovou kaší
Rybí filé s rozmarýnovou bramborovou kaší
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46110 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Smažené ryby | |
---|---|
500 g | Filé rybí |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Rozmarýnová kaše | |
400 g | Brambory |
2 špetka | Kmín drcený |
1,5 dl | Mléko polotučné |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
5 dl | Voda pitná |
Zeleninová směs | |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
300 g | Hříbky čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
1,7 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Olej slunečnicový, Sůl, Brambory, Kmín drcený, Rozmarýn čerstvý, Voda pitná, Celer řapíkatý, Česnek, Cuketa, Cukr třtinový, Hříbky čerstvé, Oregano sušené, Pepř bílý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Mléko polotučné, Olej olivový, Sůl mořská, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pórek, Protlak rajčatový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé s rozmarýnovou bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Omytý rozmarýn osušíme. V pánvičce rozehřejeme olivový olej, přidáme rozmarýn, promícháme a odstavíme z plotny. Rozmarýn v oleji odložíme minimálně na 1-2 hodiny stranou. |
2 | Oloupeme a omyjeme brambory. Pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 5 dl vody, 0,5 lžičkou soli a 2 špetkami drceného kmínu. Vaříme je doměkka přibližně 15-20 minut. Očištěný pórek s česnekem pokrájíme na tenké plátky. Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné 2-3 mm. Řapíkatý celer s malou cuketou omyjeme a nakrájíme na kolečka. Omytou petrželovou nať drobně posekáme. |
3 | Rybí filé osolíme (0,5-1 lžička), opepříme, posypeme kmínem. V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej (2 lžíce) s máslem (1 lžíce) a rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova. V druhé pánvi rozehřejeme 1,5 lžíce másla, na něm orestujeme dorůžova pórek s česnekem (asi 1-2 minuty). Přidáme hříbky, řapíkatý celer, oregano, ochutíme mořskou solí, bílým pepřem a přimícháme lžíci rajčatového protlaku. Za stálého míchání vše smažíme přibližně 3 minuty, přidáme konzervovaná rajčata, cuketu a bílé víno. Přidáme 1 lžičku třtinového cukru, promícháme a při mírné teplotě vaříme 5-7 minut. Vaříme do zhoustnutí. Nakonec přimícháme petrželku. |
4 | Uvařené brambory scedíme, přidáme teplé mléko, rozmarýnový olej, rozmačkáme je a následně vyšleháme na jemnou kaši. |
5 | Na talíře rozdělíme bramborovou kaši, zeleninovou směs, usmažené filé a servírujeme. |