Jednoduchý recept

Lívance ze špaldové mouky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46111
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Citrony
200 g Cukr krupice
13 g Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mandarinky
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Med včelí
3 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka špaldová
1 dl Olej slunečnicový
2 dl Sirup javorový
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 661kJ
33% Sacharidy 120 g
20% Tuky 15 g
1% Sodík 20 mg
17% Bílkoviny 10 g

Lívance ze špaldové mouky postup přípravy receptu:

1

Mandarinky oloupeme, oddělíme díly mandarinek od sebe, dáme je do kastrůlku, zalijeme sirupem, promícháme a necháme stranou, aby mandarinky nasákly sirupem. Těsně před podáváním lívanců sirup s mandarinkami zahřejeme.

2

Mléko s medem smícháme dohromady, zahřejeme na vlažné, přidáme máslo a necháme v kastrůlku.

3

Do misky prosejeme mouku spolu s kypřícím práškem, přidáme vejce, vsypeme cukr, vlijeme mléko z kastrůlku, přisypeme jemně nastrouhanou citrónovou kůru a mixérem suroviny rozmixujeme na hladkou hmotu.

4

Lívancovou pánev potřeme olejem, rozehřejeme ho, lžící překládáme těsto na olej a pečeme z jedné strany, potom otočíme a dozlatova pečeme lívance z druhé strany. Upečené udržujeme teplé až do servírování. Lívance pečeme do spotřebování těsta.

5

Hotové úhledně skládáme na mělký talíř, polijeme připraveným teplým sirupem, ozdobíme mandarinkami a podáváme.

Poznámka

Takto připravené lívance podáváme jako sladký teplý dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept