Lívance ze špaldové mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance ze špaldové mouky
Lívance ze špaldové mouky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 46111 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
200 g | Cukr krupice |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Mandarinky |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
3 dl | Mléko plnotučné |
400 g | Mouka špaldová |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 dl | Sirup javorový |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 118g |
---|---|
Cholesterol | 53,9mg |
Draslík | 409,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 318,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Mandarinky, Med včelí, Olej slunečnicový, Sirup javorový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka špaldová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance ze špaldové mouky postup přípravy receptu:
1 | Mandarinky oloupeme, oddělíme díly mandarinek od sebe, dáme je do kastrůlku, zalijeme sirupem, promícháme a necháme stranou, aby mandarinky nasákly sirupem. Těsně před podáváním lívanců sirup s mandarinkami zahřejeme. |
2 | Mléko s medem smícháme dohromady, zahřejeme na vlažné, přidáme máslo a necháme v kastrůlku. |
3 | Do misky prosejeme mouku spolu s kypřícím práškem, přidáme vejce, vsypeme cukr, vlijeme mléko z kastrůlku, přisypeme jemně nastrouhanou citrónovou kůru a mixérem suroviny rozmixujeme na hladkou hmotu. |
4 | Lívancovou pánev potřeme olejem, rozehřejeme ho, lžící překládáme těsto na olej a pečeme z jedné strany, potom otočíme a dozlatova pečeme lívance z druhé strany. Upečené udržujeme teplé až do servírování. Lívance pečeme do spotřebování těsta. |
5 | Hotové úhledně skládáme na mělký talíř, polijeme připraveným teplým sirupem, ozdobíme mandarinkami a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené lívance podáváme jako sladký teplý dezert.