Rýže s cizrnou a cibulkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s cizrnou a cibulkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46114 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
12 ks | Cibulka jarní |
50 g | Cizrna |
6 dl | Hovězí vývar základní |
15 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 284,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s cizrnou a cibulkami postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Pak ji slijeme, zalijeme v hrnci vodou čerstvou a uvaříme doměkka. Uvařenou scedíme přes síto a necháme okapat. |
2 | Okapanou cizrnu dáme do hrnce s polovinou přepuštěného másla, promícháme, podlijeme malým množstvím vody a krátce pod pokličkou podusíme. |
3 | V hluboké větší pánvi na druhé polovině přepuštěného másla osmahneme cibulky, přidáme propláchnutou okapanou rýži, zalijeme vývarem, opepříme a osolíme. Vše promícháme a vaříme, dokud rýže není měkká. |
4 | Uvařenou rýži pak promícháme s cizrnou, dochutíme skořicí, pepřem a solí, znovu důkladně promícháme a prohřejeme. |
5 | Tato rýže je vhodná jako příloha především k dušenému hovězímu masu. |