Jednoduchý recept

Rýže s cizrnou a cibulkami

  • Libanon
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46114
Kategorie: Přílohy

Ingredience

12 ks Cibulka jarní
50 g Cizrna
6 dl Hovězí vývar základní
15 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 104kJ
13% Sacharidy 48 g
5% Tuky 4 g
24% Sodík 486 mg
15% Bílkoviny 9 g

Rýže s cizrnou a cibulkami postup přípravy receptu:

1

Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Pak ji slijeme, zalijeme v hrnci vodou čerstvou a uvaříme doměkka. Uvařenou scedíme přes síto a necháme okapat.

2

Okapanou cizrnu dáme do hrnce s polovinou přepuštěného másla, promícháme, podlijeme malým množstvím vody a krátce pod pokličkou podusíme.

3

V hluboké větší pánvi na druhé polovině přepuštěného másla osmahneme cibulky, přidáme propláchnutou okapanou rýži, zalijeme vývarem, opepříme a osolíme. Vše promícháme a vaříme, dokud rýže není měkká.

4

Uvařenou rýži pak promícháme s cizrnou, dochutíme skořicí, pepřem a solí, znovu důkladně promícháme a prohřejeme.

5

Tato rýže je vhodná jako příloha především k dušenému hovězímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept