Jednoduchý recept

Závitky z mořského jazyka v paprikové omáčce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 46116
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 g Cukr krupice
120 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
120 g Mořský jazyk
4 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
2 g Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
325 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 645kJ
5% Sacharidy 17 g
501% Tuky 376 g
4% Sodík 88 mg
17% Bílkoviny 10 g

Závitky z mořského jazyka v paprikové omáčce postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si nakrájíme omytou a oloupanou mrkev na tenká stébla na šířku mořských filetů. Fazolky nakrájíme stejně.

2

Připravíme si parní hrnec a uvaříme v něm vodu do varu. Na pařák položíme čerstvé, očištěné zelené fazolky a vaříme je v páře asi 2 minuty. Přidáme k nim mrkev a vaříme asi 6 minut, dokud není zelenina měkká a křehká, ne rozvařená. Poté odstavíme ze sporáku.

3

Rybí filety z mořského jazyka dáme svisle na prkénko, osušíme, polijeme lžící oleje s pepřem a solí, na spodní část každého filetu dáme uvařené mrkve a fazolky, filet zezdola zavineme a sepneme párátky. Takto připravíme i další závitky.

4

Zbylý olej rozehřejeme s máslem na velké pánvi a pod pokličkou na něm opékáme 5-6 minut závitky po každé straně dozlatova.

5

Hotové závitky položíme vedle na talíř, uchováváme je v teple. Do prázdné pánve vlijeme smetanu s paprikou a cukrem. Za stálého míchání při středně vysokém žáru vaříme omáčku do zhoustnutí asi 6 minut. Do takto uvařené omáčky můžeme přidat na drobno nasekanou omytou čerstvou opepřenou a osolenou pažitku.

6

Závitky sevírujeme na nahřátém talíři teplé, přelité paprikovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept