Jednoduchý recept

Dezert jablečný skořicový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46119

Ingredience

100 g Cukr krupice
50 g Cukr třtinový
1 kg Jablka
1 polévková lžíce Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Mouka žitná bílá
150 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 294kJ
24% Sacharidy 85 g
29% Tuky 22 g
0% Sodík 6 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dezert jablečný skořicový postup přípravy receptu:

1

Prosijeme do mísy mouku, smícháme s cukrem. Na kousky nakrájíme máslo, přidáme sůl, vodu a hněteme, dokud nevytvoříme těsto. Z něj vytvarujeme kouli a necháme odpočinout v lednici 30 minut.

2

Na 200 stupňů předehřejeme troubu, dortovou formu vytřeme máslem, těsto rozdělíme na dva díly, jednu polovinu vrátíme do lednice.

3

Posypeme vál moukou. Z těsta vyválíme kruh o kousek větší, než je dortová forma. Těsto zvedneme a omotáme kolem válečku, abychom ho mohli lépe vložit do formy. Přiřízneme okraje těsta a formu vložíme na 15 minut do lednice.

4

Smícháme skořici, cukr, mouku. Na těsto narovnáme jablka nakrájená na plátky, posypeme skořicovým cukrem a poklademe máslem. Druhou část těsta vyválíme stejným způsobem jako první, okraje těsta v dortové formě navlhčíme vodou, kruh těsta položíme na jablka a okraje spodní i horní vrstvy přitiskneme k sobě.

5

Uprostřed koláče uděláme dva zářezy, aby mohla unikat pára. Horní stranu koláče potřeme mlékem a posypeme lžící cukru. Pečeme 45 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept