Jednoduchý recept

Drobenkový švestkový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46120
Kategorie: Koláče

Ingredience

100 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr třtinový
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
150 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Pistácie
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Švestky
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 234kJ
28% Sacharidy 101 g
51% Tuky 38 g
5% Sodík 101 mg
19% Bílkoviny 11 g

Drobenkový švestkový koláč postup přípravy receptu:

1

Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr, máslo, sůl, vodu a hněteme, dokud nevznikne hladké těsto. Necháme ho chvíli odpočinout, poté rozválíme na tenko a vyložíme jím formu. Vložíme ji na 10 minut do lednice, na těsto dáme pečicí papír, poté pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů přibližně 15 minut. Sundáme pečicí papír a pečeme dalších 5 minut. Necháme zchladnout.

2

Do hrnce vložíme rozpůlené a vypeckované švestky, 4 lžíce vody a 3 lžíce cukru. Vaříme pod pokličkou 5 minut. Smícháme maizenu se lžící vody, promícháme se švestkovou směsí a necháme povařit, dokud trochu nezhoustne.

3

Švestky položíme zakulacenou stranou na dno koláče. Smícháme ořechy, cukr a rozdělíme na ovoce. Pečeme 15 minut.

4

Necháme vychladnout a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept