Zelená omáčka s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelená omáčka s tuňákem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 46121 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Kapary |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Olivy zelené |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tuňák obecný |
3 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 573,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,8mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Paprika zelená, Sůl, Tuňák obecný, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelená omáčka s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme troubu na 190 stupňů. Ve varné míse smícháme nadrobno nasekanou zelenou petržel, opláchnutou, semen zbavenou a na kostičky nakrájenou zelenou papriku, na jemno rozsekané zelené olivy, opláchnuté a okapané kapary, čerstvý tymián, lžíci oleje, šťávu z jednoho citronu a suché víno. Vše dáme na deset minut do trouby podusit. |
2 | Poté vyndáme mísu, ztlumíme troubu na 180 stupňů, do směsi přidáme na 4 stejné díly rozřezaný steak z tuňáka, zalijeme vydušenou šťávou, přidáme olej, osolíme, opepříme. Misku opět vložíme do trouby přibližně na 10 - 15 minut, aby byla ryba propečená. Ihned můžeme servírovat. |