Jednoduchý recept

Zelená omáčka s tuňákem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 46121
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Citrony
50 g Kapary
2 polévková lžíce Olej olivový
200 g Olivy zelené
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
500 g Tuňák obecný
3 g Tymián čerstvý
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 535kJ
4% Sacharidy 14 g
24% Tuky 18 g
45% Sodík 897 mg
61% Bílkoviny 34 g

Zelená omáčka s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme troubu na 190 stupňů. Ve varné míse smícháme nadrobno nasekanou zelenou petržel, opláchnutou, semen zbavenou a na kostičky nakrájenou zelenou papriku, na jemno rozsekané zelené olivy, opláchnuté a okapané kapary, čerstvý tymián, lžíci oleje, šťávu z jednoho citronu a suché víno. Vše dáme na deset minut do trouby podusit.

2

Poté vyndáme mísu, ztlumíme troubu na 180 stupňů, do směsi přidáme na 4 stejné díly rozřezaný steak z tuňáka, zalijeme vydušenou šťávou, přidáme olej, osolíme, opepříme. Misku opět vložíme do trouby přibližně na 10 - 15 minut, aby byla ryba propečená. Ihned můžeme servírovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept