Recept

Slaný koláč s uzenou rybou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 46125
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Fenykl obecný
225 g Makrela uzená
125 g Máslo čerstvé
200 g Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
30 g Sýr Parmezán
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 kávová lžička Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 572kJ
8% Sacharidy 28 g
64% Tuky 48 g
13% Sodík 251 mg
34% Bílkoviny 19 g

Slaný koláč s uzenou rybou postup přípravy receptu:

1

Z mouky, másla, žloutku, citrónové šťávy, ledové vody a soli uhněteme hladké těsto. Pokud se nám zdá příliš suché a drobí se, přidáme ještě trošku vody.

2

Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme nejméně na 30 minut do ledničky. Můžeme ho mít v lednici připravené i 3 dny.

3

Před pečením těsto rozválíme, vložíme do koláčové formy a dáme ještě na chvíli vychladit.

4

Z uzené makrely vybereme kosti. Kousky ryby naskládáme na koláč, v misce našleháme smetanu se žloutky, osolíme, opepříme, přidáme fenykl a vše nalijeme na rybu. Navrch posypeme Parmezánem.

5

Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 190°C.

Poznámka

Servírujeme ještě vlažné nebo studené podle potřeby a příležitosti. Na koláč můžeme místo makrely použít jakýkoliv druh uzené ryby, například tresku, tuňáka nebo pstruha.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept