Jednoduchý recept

Kořeněné hrušky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 46128
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

1 ks Citrony
4 ks Hrušky
5 ks Kardamom
0,5 kávová lžička Kmín celý
30 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Med včelí
2 ks Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 542kJ
22% Sacharidy 80 g
14% Tuky 10 g
1% Sodík 14 mg
13% Bílkoviny 7 g

Kořeněné hrušky postup přípravy receptu:

1

Do malého hrnce vložíme máslo, citronovou šťávu, med, skořici, kmín, kardamom a zahříváme za občasného míchání 10 minut. Rozehřejeme troubu na 225 stupňů.

2

Oloupané a rozpůlené hrušky dáme do zapékací mísy zakulacenou stranou nahoru. Nalijeme na ně výše uvedenou směs z citronové šťávy. Odstraníme skořici a kardamom, dáme péct na 20 minut. V polovině pečení je ještě polijeme šťávou.

Poznámka

Podáváme teplé zalité vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept