Kořeněné hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné hrušky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 46128 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Citrony |
4 ks | Hrušky |
5 ks | Kardamom |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
30 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Med včelí |
2 ks | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 862,7mg |
Vláknina | 61g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hrušky, Kardamom, Kmín celý, Med včelí, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné hrušky postup přípravy receptu:
1 | Do malého hrnce vložíme máslo, citronovou šťávu, med, skořici, kmín, kardamom a zahříváme za občasného míchání 10 minut. Rozehřejeme troubu na 225 stupňů. |
2 | Oloupané a rozpůlené hrušky dáme do zapékací mísy zakulacenou stranou nahoru. Nalijeme na ně výše uvedenou směs z citronové šťávy. Odstraníme skořici a kardamom, dáme péct na 20 minut. V polovině pečení je ještě polijeme šťávou. |
Poznámka
Podáváme teplé zalité vypečenou šťávou.