Recept

Koláčky s hovězím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46129

Ingredience

200 g Cibule
1 kg Hovězí maso přední
4,8 dl Hovězí vývar základní
230 g Hříbky čerstvé
400 g Listové těsto
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
3 ks Rajčata
1,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
4,8 dl Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 123kJ
10% Sacharidy 36 g
55% Tuky 41 g
28% Sodík 560 mg
77% Bílkoviny 44 g

Koláčky s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Přední hovězí maso zbavíme tuku a blanek, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme.

2

Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a rozkrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a drobně posekáme. Rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a krájíme na kostičky.

3

Ve větším hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a za stálého míchání restujeme z každé strany po 2 minutách do zlatova. Poté maso poprášíme moukou, promícháme, přimícháme rajčata s rajským protlakem, vše ochutíme solí, pepřem a smažíme asi 2 - 3 minuty. Přilijeme vývar, víno a pod poklicí dusíme minimálně 1 hodinu. Maso občas promícháme a bez poklice vaříme do měkka dalších 30 - 40 minut. Omáčka by měla být hustá.

4

Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na placku o síle přibližně 4 mm.

5

Vezmeme 6 žáruvzdorných misek. Obrácenou miskou naznačíme v listovém těstu 6 koleček, ale vykrojíme je o 2 cm větší. Maso rozdělíme do misek, okraje (2 cm) těsta potřeme vodou a misky zakryjeme. Okraje těsta přilepíme zvenku na misky. Uprostřed každého koláčku utvoříme ostrým nožem malý křížek, zapíchneme do něj snítku tymiánu. Povrch koláčků potřeme rozšlehaným vajíčkem.

6

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 - 25 minut do zlatova.

Poznámka

Koláče s hovězím masem servírujeme teplé s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. Žáruvzdorné misky by měly být o obsahu 500 ml.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept