Koláčky s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláčky s hovězím masem
Koláčky s hovězím masem
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46129 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
1 kg | Hovězí maso přední |
4,8 dl | Hovězí vývar základní |
230 g | Hříbky čerstvé |
400 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 ks | Rajčata |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
4,8 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 164,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Hříbky čerstvé, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláčky s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Přední hovězí maso zbavíme tuku a blanek, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. |
2 | Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a rozkrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a drobně posekáme. Rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a krájíme na kostičky. |
3 | Ve větším hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a za stálého míchání restujeme z každé strany po 2 minutách do zlatova. Poté maso poprášíme moukou, promícháme, přimícháme rajčata s rajským protlakem, vše ochutíme solí, pepřem a smažíme asi 2 - 3 minuty. Přilijeme vývar, víno a pod poklicí dusíme minimálně 1 hodinu. Maso občas promícháme a bez poklice vaříme do měkka dalších 30 - 40 minut. Omáčka by měla být hustá. |
4 | Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na placku o síle přibližně 4 mm. |
5 | Vezmeme 6 žáruvzdorných misek. Obrácenou miskou naznačíme v listovém těstu 6 koleček, ale vykrojíme je o 2 cm větší. Maso rozdělíme do misek, okraje (2 cm) těsta potřeme vodou a misky zakryjeme. Okraje těsta přilepíme zvenku na misky. Uprostřed každého koláčku utvoříme ostrým nožem malý křížek, zapíchneme do něj snítku tymiánu. Povrch koláčků potřeme rozšlehaným vajíčkem. |
6 | Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 - 25 minut do zlatova. |
Poznámka
Koláče s hovězím masem servírujeme teplé s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. Žáruvzdorné misky by měly být o obsahu 500 ml.