Sladké kynuté tyčinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké kynuté tyčinky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46137 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 dl | Citronová šťáva |
200 g | Cukr krystal |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
5 g | Droždí |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
1,5 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 32,3mg |
Vláknina | 137,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krystal, Cukr moučkový, Droždí, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké kynuté tyčinky postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozmícháme v 0,5 dl teplé vody. Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj vlijeme vodu s droždím, přidáme sůl, moučkový cukr a 2,5 dl teplé vody. Vše zpracujeme na husté, ale stále ještě tekuté těsto, přikryjeme utěrkou, necháme na teplém místě 30 minut vykynout. |
2 | Než těsto vykyne, připravíme sirup. V 2 dl vody rozpustíme krystalový cukr, vodu přivedeme do varu, přilijeme citronovou šťávu a 15 minut vaříme, poté necháme vychladnout. |
3 | Vykynuté těsto promíchánme a vytvoříme z něj tyčinky o půrůměru 1 centimetr. V pánvi rozpálíme olej, na něm tyčinky smažíme přibližně 3 minuty do zlatova. |
4 | Opečené vyjmeme z oleje, necháme na savém ubrousku okapat, namáčíme je v chladném sirupu a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
VYNIKAJCI KUCHYNE
VYNIKAJCI KUCHYNE