Grilovaný salát s mátou a Fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný salát s mátou a Fetou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46140 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule červená |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Kapie |
1 ks | Lilek |
40 g | Máta |
30 ml | Olej olivový |
120 g | Olivy černé |
4 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
200 g | Sýr Feta |
Na zálivku | |
---|---|
30 ml | Citronová šťáva |
5 g | Med včelí |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 266,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cuketa, Lilek, Máta, Sůl, Citronová šťáva, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kapie, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sýr Feta, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný salát s mátou a Fetou postup přípravy receptu:
1 | Kapie a chilli papriky rozkrojíme podélně na půlky, zbavíme jader. Lilek, cuketu a cibuli nakrájíme na plátky, všechnu zeleninu potřeme olejem a grilujeme 5 minut z každé strany. Hotovou zeleninu rozkrájíme na kousky, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, vsypeme špetku chilli a kmín. |
2 | Přidáme nadrolený sýr Feta, nakrájené černé olivy, nakonec zasypeme nasekanou mátou a promícháme. |
3 | V misce ušleháme olej, šťávu z citronu, sůl a vzniklou zálivkou pokapeme salát těsně před podáváním. |
Poznámka
Servírujeme studené.