Vafle se šlehačkou a čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle se šlehačkou a čokoládou
Vafle se šlehačkou a čokoládou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46149 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
30 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko plnotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Vejce slepičí |
Šlehačka | |
---|---|
20 g | Cukr vanilka |
150 g | Poleva čokoládová |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 135,3mg |
Draslík | 421,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 630,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Poleva čokoládová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle se šlehačkou a čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Smetanu vlijeme do vhodné nádoby, přidáme vanilkový cukr, vyšleháme tuhou šlehačku. Máslo vložíme do malé skleněné misky a poté do mikrovlnné trouby, kde ho roztopíme. Necháme ochladnout. |
2 | Mouku spolu s kypřicím práškem prosejeme do misky, přidáme cukr, rozklepneme vejce, vlijeme teplé máslo a všechny suroviny šleháme do hladké hmoty, kterou odložíme na 5 minut odpočinout. |
3 | Vaflovač potřeme trochou oleje, rozehřejeme, naběračkou nalijeme dostatečné množství těsta, vafli opečme dozlatova. V pečení pokračujeme, dokud nedojde těsto. Hotové vafle udržujeme do servírování teplé. |
4 | Podle porci vafle rozdělíme na talíře, polijeme čokoládovou polevou, nastříkáme připravenou šlehačkou a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené vafle servírujeme jako sladký dezert.