Jednoduchý recept

Vafle se šlehačkou a čokoládou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 46149
Kategorie: Vafle

Ingredience

40 g Cukr krupice
13 g Kypřicí prášek do pečiva
30 g Máslo čerstvé
4 dl Mléko plnotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 ks Vejce slepičí
Šlehačka
20 g Cukr vanilka
150 g Poleva čokoládová
200 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 343kJ
26% Sacharidy 92 g
57% Tuky 43 g
5% Sodík 92 mg
24% Bílkoviny 14 g

Vafle se šlehačkou a čokoládou postup přípravy receptu:

1

Smetanu vlijeme do vhodné nádoby, přidáme vanilkový cukr, vyšleháme tuhou šlehačku. Máslo vložíme do malé skleněné misky a poté do mikrovlnné trouby, kde ho roztopíme. Necháme ochladnout.

2

Mouku spolu s kypřicím práškem prosejeme do misky, přidáme cukr, rozklepneme vejce, vlijeme teplé máslo a všechny suroviny šleháme do hladké hmoty, kterou odložíme na 5 minut odpočinout.

3

Vaflovač potřeme trochou oleje, rozehřejeme, naběračkou nalijeme dostatečné množství těsta, vafli opečme dozlatova. V pečení pokračujeme, dokud nedojde těsto. Hotové vafle udržujeme do servírování teplé.

4

Podle porci vafle rozdělíme na talíře, polijeme čokoládovou polevou, nastříkáme připravenou šlehačkou a podáváme.

Poznámka

Takto připravené vafle servírujeme jako sladký dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept