Holandský vaječný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holandský vaječný salát
Holandský vaječný salát
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4615 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Brambory |
120 g | Jablka |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
2 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
60 g | Šunka dušená |
120 g | Sýr Eidam cihla 40% |
6 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,2mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Jablka, Ocet vinný, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holandský vaječný salát postup přípravy receptu:
1 | Vařená vejce a brambory nakrájíme nadrobno. |
2 | Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, okurku, sýr a šunku také. Podle chuti přidáme worcester, olej a ocet. |
3 | Vše dobře promícháme a podáváme s pečivem. |