Rajčatový pohár - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový pohár
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46150 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
100 g | Krabí maso konzervované |
2 polévková lžíce | Omáčka Hot Salsa |
2 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
430 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
4 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Rajčatová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 32,7mg |
Draslík | 337,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 21,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová kůra, Cukr moučkový, Pepř bílý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Kopr čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka Hot Salsa, Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková), Smetana 33% (šlehačka), Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krabí maso konzervované nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový pohár postup přípravy receptu:
1 | Konzervovaná rajčata scedíme do misky, šťávu zachytíme. K rajčatům přidáme 2-3 lžíce rajčatové šťávy a rozmixujeme je. Petrželku, kopr a čerstvou bazalku omyjeme, vodu setřepeme. Polovinu petrželky a kopr velmi drobně nakrájíme. Druhou polovinu petrželky s bazalkou odložíme na ozdobu. |
2 | Rajčata dochutíme 2 lžícemi pikantní omáčky Hot Salsa, 2 špetkami soli, 2 špetkami pepře, 1-2 lžičkami cukru, 1 lžičkou citrónové kůry, petrželkou a vše znovu rozmixujeme. Poté do rajčatového pyré zašleháme zakysanou smetanu. Sladkou smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. |
3 | Rajčatové pyré dáme do pohárů, na povrch položíme maso z krabů, doprostřed nastříkáme kopeček šlehačky, do které jsme přimíchali pažitku, poháry ozdobíme snítkami petrželky s bazalkou a servírujeme. |