Recept

Sýrové řízky na tagliatelle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 46152
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Krůtí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
600 g Rajčata
5 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
300 g Tagliatelle
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí
0,1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 785 kcal
Kilojoule 3 284kJ
20% Sacharidy 70 g
271% Tuky 203 g
36% Sodík 712 mg
86% Bílkoviny 48 g

Sýrové řízky na tagliatelle postup přípravy receptu:

1

Nařízneme rajčata křížem, přelijeme vroucí vodou, zchladíme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Vykrojíme zbytky po stopkách, dužinu nakrájíme na kostičky. Mrkve očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej, krátce na něm podusíme mrkev, cibuli a česnek. Vmícháme rajský protlak, přilijeme vývar, okořeníme tymiánem, solí a pepřem. Zakryté při mírné teplotě vaříme přibližně 10 minut, nakonec přidáme rajčata. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody na skus.

2

Řízky krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, osolíme a opepříme. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce, na druhý talíř nasypeme Parmezán. Řízky obrátíme napřed ve vejcích, pak v sýru a panádu pevně přitiskneme. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, máslo a řízky opékáme při střední teplotě po každé straně 3 - 4minuty. Těstoviny slijeme, krátce necháme okapat a smícháme s rajčatovou omáčkou. Těstoviny rozdělíme na talíře, na ně úhledně upravíme krůtí řízky.

Poznámka

Servírujeme teplé. Na panádu můžeme použít i jiný druh sýra.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept