Sýrové řízky na tagliatelle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové řízky na tagliatelle
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 46152 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
600 g | Rajčata |
5 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
300 g | Tagliatelle |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
0,1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 224,4mg |
Draslík | 808,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Krůtí prsa, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Tagliatelle, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové řízky na tagliatelle postup přípravy receptu:
1 | Nařízneme rajčata křížem, přelijeme vroucí vodou, zchladíme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Vykrojíme zbytky po stopkách, dužinu nakrájíme na kostičky. Mrkve očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej, krátce na něm podusíme mrkev, cibuli a česnek. Vmícháme rajský protlak, přilijeme vývar, okořeníme tymiánem, solí a pepřem. Zakryté při mírné teplotě vaříme přibližně 10 minut, nakonec přidáme rajčata. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody na skus. |
2 | Řízky krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, osolíme a opepříme. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce, na druhý talíř nasypeme Parmezán. Řízky obrátíme napřed ve vejcích, pak v sýru a panádu pevně přitiskneme. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, máslo a řízky opékáme při střední teplotě po každé straně 3 - 4minuty. Těstoviny slijeme, krátce necháme okapat a smícháme s rajčatovou omáčkou. Těstoviny rozdělíme na talíře, na ně úhledně upravíme krůtí řízky. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Na panádu můžeme použít i jiný druh sýra.