Srnčí medailonky s červeným zelím a pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí medailonky s červeným zelím a pomeranči
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 46153 |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
640 g | Srnčí maso |
4 špetka | Sůl |
1,2 kg | Zelí hlávkové červené |
200 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 224,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Pomeranče, Skořice mletá, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí medailonky s červeným zelím a pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Z červeného zelí odstraníme vnější listy, zelí podélně rozčtvrtíme, odstraníme košťál a zelí napříč nakrájíme na tenké proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Ostrým nožem oloupeme kůru z pomerančů tak, abychom odstranili i bílou slupku, a dužinu nakrájíme na větší kousky. |
2 | V hrnci rozehřejeme 2 polévkové lžíce oleje a za stálého míchání v něm necháme zesklovatět cibuli. Přidáme červené zelí a za stálého míchání krátce podusíme. Přilijeme fond, zakryjeme a při střední teplotě dusíme asi 20 minut. (Zelí ovšem musí zůstat na skus). Vmícháme skořici a kousky pomeranče, ochutíme solí a pepřem a dáme na teplé místo. |
3 | V pánvi rozehřejeme zbylý olej. Srnčí medailonky krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, osolíme a opepříme. Medailonky prudce opečeme po obou stranách v rozpáleném oleji, snížíme teplotu a dopečeme po každé straně asi 3 minuty, několikrát obrátíme. Na talíře rozdělíme zelí s kousky pomerančů, navrch položíme srnčí medailonky a hned podáváme. |
Poznámka
Ke zvěřině je dobrá též kapusta.