Recept

Máslové pizzy z celozrnné mouky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 46154

Ingredience

2 polévková lžíce Olej slunečnicový
Těsto
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka pšeničná celozrnná
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
Obloha
400 g Kukuřice cukrová
2 ks Paprika oranžová
150 g Rajčata
Restované houby
400 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Na potření
1 dl Kečup
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 872kJ
23% Sacharidy 82 g
48% Tuky 36 g
28% Sodík 562 mg
26% Bílkoviny 15 g

Máslové pizzy z celozrnné mouky postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme celozrnnou mouku s práškem do pečiva. Mouku promícháme se solí a pokrájeným měkkým máslem. Postupně přiléváme vodu a těsto vypracujeme tak, že bude hladké a vláčné. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočinout.

2

Mezitím očistíme a omyjeme čerstvé hříbky, osušíme je, nakrájíme na plátky. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme zrníček a pokrájíme na proužky. Šalotku očistíme, rozkrojíme na poloviny a krájíme ji na tenké nudličky (půlměsíčky). Konzervovanou cukrovou kukuřici scedíme, necháme okapat, sherry rajčata omyjeme a přepůlíme.

3

Připravíme si kečupovou směs na potření. Do misky dáme sladký kečup, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, v pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm orestujeme hříbky do zlatova. Osolíme je (0,5 lžičky), posypeme drceným kmínem a pepřem.

4

Na pomoučněném válu si těsto rozdělíme na 4 díly, z každého uhněteme bochánek ty rozválíme na kulaté placky o síle přibližně 5 mm.

5

Placky dáme na plech, potřený slunečnicovým olejem. Placky pomažeme kečupovou směsí, obložíme připravenou zeleninou a houbami.

6

Pizzy dáme péct do trouby, předehřáté na 190° - 200°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 minut.

Poznámka

Servírujeme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept